Astro Wat Hal Lagi .. “Kalau Saudara, Kawan Atau Sesapa Lah Kita Kenal Ada Hutang Tak Boleh Register ASTRO?”

Image may contain: text

Astro buat hal lagi .. kali ini dalam proses pendaftaran. Beliau ingin memasang semula ASTRO yang telah ditamatkan servis dulu. Pihak astro kata akan hubungi beliau semula, selepas dihubungi pihak astro telah menyatakan satu statement yang agak mengarut didengar dan tidak logik.

Macam biasa kalau bab astro ni mesti ramai netizen yang sangat tak puas hati ..

Astro taknak pelanggan baru ke? Tiada option diberikan mahupun jalan penyelesaian, hanya ayat ‘ KENA BAYAR .. KENA BAYAR’ mari baca kisah puan ini.

” ASTRO!! ASTRO!! ASTRO!!!
Nak soh aku clearkan tunggakan hutang kawan aku tahun 2006, baru aku blh pasang semula astro
ASTRO mmg mcm tuuutttt servis dia….

Semalam aku call bahagian telemarketer sbb nk pasang semula astro which aku dah cancel on 2015…ok so dah cek semua xd mslh…sbb nm aku da ada n di alamat sama…pagi ni terima call dr bahagian verification nak sahkn permohonan aku…dah amek semua details, skali dia tny ‘puan, cik S******* ni puan kenal kn? Aku pon x tfikir apa terus aku ckp ye sy kenal…this is where the story begin yg buat aku rs astro mmg bangang.

Ok puan , cik S****** ni ada tunggakan rm87 sejak 2006…memandangkan puan kenal dia, jd sy minta maaf sbb permohonan puan x dapat di proses sehingga pihak puan atau cik S selesaikan tunggakan Astro…

Wahhhh terus aku meletop kebabom!aku ckp apakena mengena.mn sy nak cr dia .tu hutang dia.
Oh mmg x boleh puan.syarat astro if ada sedaramara atau kenalan yg ada hutang dgn astro, kita mmg x blh teruskn.

Then aku tanya, ok skrg what if sy ckp sy x knl cik S..dia kata call tu dah recorded n puan dah ckp puan knl..aku tny balik knp awak tny psl S tu kt sy td.dia tak jwb….and lg sakit hari bila dia lgsg xd explain further or tunjukkan tanda2 nk tlg.yg dia dok repeat, kena clearkn hutang.

Ok lah sbnrnya S ni just ltk number aku as second number if number dia x dpt dihubungi sbb masa isi form ada number phone 1 and number phone 2…tu je.bukannya penjamin ke apa.mana ada pasang astro nak kena ada penjamin.igt ni nak buat loan bank??.

So kalo korg nk psg astro if dorg tny knl x jiran blkg umah ke,nenek tepi umah je, jwb je SY TAKDE KENAL MANA2 MANUSIA ATAS MUKA BUMI NI….kalau tak, bsedialah korg utk permohonan di tolak atau korg sila la bayar segala tunggakan kenalan korg ms zaman tok kadok dl !!!.

Satu lg prosedur dorg, utk installation, korang kena setuju utk buat auto debit dr kredit kad atau debit kad korg utk bulanan.so installation charges cuma rm35..if korg takde credit or debit lad and x apply autodebit, installation caj is rm199…

heee syabas Astro utk semua prosedur yg tak masuk akal!. #mohonviralkan supaya ramai x terkena
Eeeihhhh bangang aihhh..

Sumber: Halida FB

: Pihak beliau masih menunggu jawapan yang nampaknya tidak akan kunjung tiba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *