[MENCIK HAWAU] – Rupanya Bukan Gadis Biasa Yang KANTOI Dengan Alif Aziz…Siapa Yang Tak Tergoda Kalau Macam Ni Gaya Woi !!!

Harini kecoh tentang kejadian di mana Alif Aziz dikatakan telah memukul isterinya setelah kantoi dengan seorang wanita di kelan karaoke..

Rata2 mengatakan gadis tersebut ialah adik kepada Anzalna Nasir iaitu Afifah..

Jom Kita Kenali Siapakah Afifah

Video Seterusnya Hanya Untuk 18 Thn Ke Atas Sahaja. Klik   dan Masukkan Password ( 1234 )

Puteri Raja Bernikah Dengan Rakyat Biasa

Baru-baru ini, kita dikejutkan dengan berita pernikahan puteri tunggal keluarga diraja Johor, Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah atau lebih mesra dipanggil Tunku Inah dengan pasangannya, Dennis Ibrahim yang bakal berlangsung di dalam sebuah majlis tertutup yang bakal diadakan di Istana Bukit Serene pada 14 Ogos 2017 nanti.

Dennis Abdullah yang merupakan seorang Pengurus JDT Concept Store and Cafe yang bekerja dengan Persatuan Bola Sepak Negeri Johor ini bukanlah seorang kerabat diraja, sebaliknya merupakan seorang rakyat mahraen yang berasal daripada Belanda.

Tetapi, tahukah anda, selain Tunku Inah, terdapat ramai lagi puteri diraja yang telah mengambil keputusan untuk berkahwin dengan orang biasa?

1. Putri Madeleine

Putri Madeleine dari Swedia memutuskan menikah dengan seorang lelaki ‘biasa’. Lelaki dikenali Christopher O’Neill yang diketahui berprofesi sebagai banker asal New York City. Pernikahan puteri bungsu Raja dan Ratu Swedia itu digelar di Konigstein, Jerman pada 17 September 2013.

2. Gusti Kanjeng Ratu Hayu

Keraton Yogyakarta menggelarkan perkahwinan diraja yang menarik perhatian umum pada 22 Oktober 2013. Pimpinan Keraton Yogyakarta, Sri Sultan Hamengku Buwono X menikahkan puteri keempatnya Gusti Kanjeng Ratu Hayu dengan seorang lelaki yang bukan berasal dari keturunan raja.

Lelaki tersebut adalah Haryo Notonegoro yang langsung mendapat gelaran Kanjeng Pangeran selepas bernikah. Haryo diketahui bekerja di Syarikat biasa dan bertemu dengan puteri sang sultan ketika sesi reunion sekolah mereka.

3. Puteri Victoria

Satu lagi pernikahan dari Kerajaan Swedia yang begitu mengejutkan dunia. Kali ini pernikahan Puteri Victoria yang merupakan anak sulung Raja Carl XVI Gustaf sekaligus pewaris utama kerajaan. Puteri Victoria berkahwin dengan pegawai peribadinya.

Pernikahan tersebut dilangsungkan pada 19 Jun 2010 di Stockholm Cathedral, bersamaan dengan ulang tahun pernikahan ke-34 orang tua pengantin wanita.

4. Puteri Sayako Kuroda

Bernikah dengan seorang lelaki biasa yang bukan keturunan raja atau bangsawan, Sayako Kuroda harus merelakan untuk melepaskan gelaran ‘Puteri’ dari dirinya.

Dia bukan lagi pewaris Kerajaan Jepun setelah bernikah dengan Yoshiki Kuroda, seorang perancang bandar yang bekerja di Tokyo. Meski demikian pernikahan mereka pada tetap meriah di Hotel Imperial, Tokyo.

5. Puteri Alexandra

Seperti Puteri Sayako dari Jepun, Putri Alexandra Christina juga rela melepas statusnya sebagai pewaris kerajaan ketika memilih berkahwin dengan lelaki yang bukan berketurunan raja. Alexandra bernikah dengan fotografer Martin Jorgensen yang berusia 14 tahun lebih muda darinya pada 3 Mac 2007. Martin sendiri merupakan anak kepada Jacob Jorgensen, pemilik syarikat produksi filem ternama di Denmark.

6. Puteri Felipa

Pernikahan diraja ini antara Putri Felipa dari Bavaria dengan seorang penerbit filem bernama Christian Dienst. Pernikahan tersebut berlangsung di Steingaden, Jerman pada 12 Mei 2012. Puteri Felipa merupakan anak kedua dari Prince Leopold (Poldi) of Bavaria.

7. Gusti Kanjeng Ratu Bendara

Pada tahun 2013, pernikahan puteri bongsu Gusti Kanjeng Ratu Bendara berlangsung dengan rakyat biasa. Wanita yang mesra disapa dengan nama Jeng Reni itu bernikah dengan lelaki yang bukan berketurunan raja.

Pengantin lelaki yang bernama Achmad Ubaidilah sekaligus mendapat gelaran Kanjeng Pangeran Haryo. Sebelum bernikah dengan GKR Bendara, Achmah Ubaidilah bekerja sebagai Pegawai Negeri di Sekretariat Wakil Presiden (Setwapres).

8. Puteri Mako

Puteri Mako, cucu perempuan Maharaja Jepun memilih untuk mendirikan rumah tangga bersama dengan kekasih hatinya, Kei Komura yang mempunyai bakat meluncur air, bermain violin dan memasak.

SUMBER

Video Seterusnya Hanya Untuk 18 Thn Ke Atas Sahaja. Klik  dan Masukkan Password ( 1234 )

Bagaimana Mereka Hanya Pakai BAJU KONTRAKTOR Mereka Dapat Masuk Ke Semua Tempat Secara Percuma?

David Allegretti dan kawannya Sean telah membuat satu experiment dan keputusan yang mereka dapat sangat mengejutkan.

Mereka berdua membeli baju vest kontraktor dan memakainya untuk buat sesuatu dengannya. Perkara yang mereka berdua lakukan adalah dengan memasuki kawasan larangan bagi umum, dan mereka mendapati tiada siapa yang menyoalkannya apabila mereka memakai baju vest tersebut.

#1- David dan Sean rasa nak lihat sejauh mana mereka dua boleh pergi dengan memakai baju vest kontraktor

#2- Mereka mahu cuba untuk masuk ruang teater dan siapa sangka, mereka dapat masuk secara percuma.

#3- Kemudian mereka cuba nasib di Zoo, dan sekali lagi mereka dapat masuk tanpa bayaran

#4- “Sean siap telefon sebab dapat tiket free nak bagi pada member dan mereka rasa macam tak percaya yang mereka berjaya masuk tanpa bayaran”

#5-” Dengan hanya memakai uniform, orang terus percaya kerana orang lebih percaya kepada pakaian”

#6- Mereka teruskan lagi dengan cuba masuk stadium pada konsert Coldplay di Melbourne.

#7- Apa hasilnya? Sekali lagi mereka berjaya. Dari pengalaman mereka berdua membuktikan yang “anda takkan tahu kalau tak cuba dulu”

#8- Depan depan stage dapat tengok konsert Coldplay. Katanya” Salah satu cara nak tahu dunia, pakailah vest kemana saja”

Siri Kartun Spongebob Ini Sebenarnya Di Inspirasikan Dari 7 Dosa Besar !

Sebut sahaja Spongebob Squarepants siapa yang tidak kenal? Seketul span yang berwarna kuning dan memakai seluar empat segi.

Rancangan kartun ini di popularkan oleh Nickledeon. Walaupun ramai yang menonton siri kartun ini tetapi mungkin ramai yang tidak tahu fakta-fakta yang menarik disebalik siri kartun ini.

Ayuh kita menyelam bersama-sama di BIKINI BOTTOM untuk menyingkap fakta yang menarik dan mengarut ini.

1. Watak Spongebob ini dicipta oleh Stephen Hillenburg. Stephen Hillenburg merupakan seorang Ahli Biologi Marin sebelum menjadi seorang animator, penerbit, pengarah, penulis dan kartunis.

2. Selain Spongebob antara watak yang popular dalam siri ini sudah semestinya Patrick, Gary, Mr Krab disamping Squidward, Sandy dan Plankton.

3. Spongebob dan rakan-rakan tinggal di Bikini Bottom sebuah kota di laut dalam di bawah Pulau Bikini Atoll. Pulau ini sebenarnya wujud di dunia ini dan terletak di Micronesia. Pulau ini merupakan kawasan yang di gunakan oleh Amerika untuk menjalankan ujian nuklear pada tahun 1940-an dan 1950-an.

4. Satu teori yang agak mengarut telah di buat, bahawa setiap watak di dalam siri Spongebob ini adalah di inspirasikan daripada 7 JENIS DOSA BESAR.

WATAK
JENIS DOSA

Spongebob: Lust (Sangat berkehendak)

Patrick: Sloth (Malas)

Gary: Gluttony (Rakus)

Mr. Krabs: Greed (Tamak)

Plankton: Envy (Hasad Dengki)

Squidward: Wrath (Pemarah)

Sandy: Pride (Bangga diri)

5. Patrick dan Gary adalah SEPUPU.

6. Patrick juga mempunyai KAKAK yang bernama Sam.

7. Berat Patrick adalah 2 auns berdasarkan lesen memandu beliau.

8. Pada tahun ini Spongebob berumur 31 tahun. Beliau lahir pada 14 Julai 1986.

9. Pada tahun ini Mr. Krabs berumur 75 tahun. Beliau lahir pada 30 November 1942.

10. The Krusty Krab merupakan sebuh perangkap Lobster.

11. Pada tahun 2011 para Sainstis telah menemui spesis baru fungi dan fungi itu di namakan sempena nama Spongebob yang di panggil Spongiforma Squarepantsii.

Astro Wat Hal Lagi .. “Kalau Saudara, Kawan Atau Sesapa Lah Kita Kenal Ada Hutang Tak Boleh Register ASTRO?”

Image may contain: text

Astro buat hal lagi .. kali ini dalam proses pendaftaran. Beliau ingin memasang semula ASTRO yang telah ditamatkan servis dulu. Pihak astro kata akan hubungi beliau semula, selepas dihubungi pihak astro telah menyatakan satu statement yang agak mengarut didengar dan tidak logik.

Macam biasa kalau bab astro ni mesti ramai netizen yang sangat tak puas hati ..

Astro taknak pelanggan baru ke? Tiada option diberikan mahupun jalan penyelesaian, hanya ayat ‘ KENA BAYAR .. KENA BAYAR’ mari baca kisah puan ini.

” ASTRO!! ASTRO!! ASTRO!!!
Nak soh aku clearkan tunggakan hutang kawan aku tahun 2006, baru aku blh pasang semula astro
ASTRO mmg mcm tuuutttt servis dia….

Semalam aku call bahagian telemarketer sbb nk pasang semula astro which aku dah cancel on 2015…ok so dah cek semua xd mslh…sbb nm aku da ada n di alamat sama…pagi ni terima call dr bahagian verification nak sahkn permohonan aku…dah amek semua details, skali dia tny ‘puan, cik S******* ni puan kenal kn? Aku pon x tfikir apa terus aku ckp ye sy kenal…this is where the story begin yg buat aku rs astro mmg bangang.

Ok puan , cik S****** ni ada tunggakan rm87 sejak 2006…memandangkan puan kenal dia, jd sy minta maaf sbb permohonan puan x dapat di proses sehingga pihak puan atau cik S selesaikan tunggakan Astro…

Wahhhh terus aku meletop kebabom!aku ckp apakena mengena.mn sy nak cr dia .tu hutang dia.
Oh mmg x boleh puan.syarat astro if ada sedaramara atau kenalan yg ada hutang dgn astro, kita mmg x blh teruskn.

Then aku tanya, ok skrg what if sy ckp sy x knl cik S..dia kata call tu dah recorded n puan dah ckp puan knl..aku tny balik knp awak tny psl S tu kt sy td.dia tak jwb….and lg sakit hari bila dia lgsg xd explain further or tunjukkan tanda2 nk tlg.yg dia dok repeat, kena clearkn hutang.

Ok lah sbnrnya S ni just ltk number aku as second number if number dia x dpt dihubungi sbb masa isi form ada number phone 1 and number phone 2…tu je.bukannya penjamin ke apa.mana ada pasang astro nak kena ada penjamin.igt ni nak buat loan bank??.

So kalo korg nk psg astro if dorg tny knl x jiran blkg umah ke,nenek tepi umah je, jwb je SY TAKDE KENAL MANA2 MANUSIA ATAS MUKA BUMI NI….kalau tak, bsedialah korg utk permohonan di tolak atau korg sila la bayar segala tunggakan kenalan korg ms zaman tok kadok dl !!!.

Satu lg prosedur dorg, utk installation, korang kena setuju utk buat auto debit dr kredit kad atau debit kad korg utk bulanan.so installation charges cuma rm35..if korg takde credit or debit lad and x apply autodebit, installation caj is rm199…

heee syabas Astro utk semua prosedur yg tak masuk akal!. #mohonviralkan supaya ramai x terkena
Eeeihhhh bangang aihhh..

Sumber: Halida FB

: Pihak beliau masih menunggu jawapan yang nampaknya tidak akan kunjung tiba.

‘Ronaldinho Kelate’ Tolak Tawaran Model Kerana Bola

ronaldinho kelate tolak tawaran model kerana bola

Permainan bola sepak seringkali dimonopoli oleh kaum lelaki, Namun seiring dengan peredaran zaman, kaum wanita turut mula menceburi sukan permainan tersebut. Seorang gadis bernama Nur Syahindah Mohamad Kamal yang berusia 20 tahun baru-baru ini menjadi tular di internet kerana minatnya pada sukan itu.

Bertuah kerana dikurniakan paras rupa yang menawan, gadis kacukan Melayu dan Cina yang lebih selesa dipanggil dengan nama Nur Indah ini mewakili pasukan bola sepak wanita Sri Sador Glow Glowing FC juga meraih perhatian lelaki bujang di luar sana kerana tertarik dengan ciri-ciri yang terdapat padanya.

Saya sebenarnya rasa tak selesa apabila gambar saya menjadi viral. Mula-mula ok tapi bila dah banyak kali viral, saya bimbang. Saya mahu orang lain tengok saya melalui kualiti permainan bukan kerana paras rupa semata-mata.

Saya agak terguris hati sedikit apabila ada cakap-cakap di luar sana yang kata ‘kalau orang lain skill hebat tapi muka pecah… tak ada pula nak viral.’ Tapi saya tak nak fikir sangat kerana kecaman takkan pernah habis,” 

ronaldinho kelate tolak tawaran model kerana bola 1

 

Turut menarik perhatian ialah Nur Indah juga mengekalkan penampilan sopannya sebagai seorang Muslimah semasa menggelecek bola. Tidak hairanlah jika dia dikhabarkan sedang diintai beberapa pengeluar jenama tudung dan syarikat barangan sukan untuk dijadikan sebagai duta.

Namun, Nur Indah yang juga dikenali dengan gelaran ‘Ronaldinho Kelate’ ini terpaksa menepis tawaran berkenaan demi statusnya yang masih bergelar pelajar serta pemain bola sepak.

Sebelum gambar saya jadi viral lagi saya memang ada dapat tawaran untuk jadi model tudung. Selepas itu, ada yang offer saya jadi duta produk barangan sukan. Tapi saya tolak kerana saya tidak berminat apatah kerjaya ini memerlukan komitmen yang tinggi selain memenatkan.


Ramai yang kecewa kerana saya tolak tawaran itu. Memandangkan saya kini di tahun terakhir pengajian saya dan perlu berlatih bersama pasukan, jadi keutamaan diberikan kepada kedua-dua perkara ini terlebih dahulu. Kedua-duanya lebih penting ketika ini.

ronaldinho kelate tolak tawaran model kerana bola 2

sumber:kisahkisahmisteridunia

KANTOI… Bagi Alasan Kat Boss Tayar Moto Pecah Sebab Xnak Pergi Kerja.., Tetapi Apa Yang Boss Beliau Reply Telah Membuatkan Dia Membisu..!!

10 Swafoto Paling Tidak Kena Pada Masa Dan Tempat

Pelbagai kerenah dan tipu helah yang pasti akan membuatkan majikan sendiri berasa pening dan geram . Ada yang sanggup berjam tunggu di klinik semata-mata untuk mendapatkan MC , ada juga yang sanggup menipu tentang hal kematian , juga ada yang tipu tapi tak bijak . Hahaha .

Itulah yang terjadi kepada seorang majikan Syafiq Nasaruddin apabila pekerjanya cuba klentong untuk tidak datang bekerja pada hari tersebut .

Menurut status yang ditulis Syafiq di facebook lewat pagi semalam , salah seorang pekerjanya bernama Nabila memberikan alasan untuk lewat masuk kerja gara-gara tayar motor pancit .

Melalui conversatation whatsapp , kejadian ditakrifkan berlaku sekitar sungai petani , Kedah .

Berasa tidak puashati dengan penjelasan , Syafiq kemudiannya mula melakukan cari gambar “tayar motor pancit’ pada enjin carian google . Wohaaa , terpampang gambar yang sama juga dihantar oleh pekerjanya , Nabila .

Berang ditipu , Syafiq bertindak memberikan screenshoot gambar tersebut dan memaklumkan kepada Nabila agar tidak perlu datang ke tempat kerja . ( rasa macam kena U ARE FIRED !! ) .

Syafiq juga menasihati agar orang lain tidak mengikut perangai yang tidak bagus kerana tidak semua majikan akan percaya bulat-bulat apa kata korang tanpa diselidiki biarpun nampak seperti naif ( tidak tahu guna IT mungkin )

So , KS nasihatkan kepada korang yang baru nak memasuki alam pekerjaan , janganlah kaki tuang , kaki ngular , kaki ponteng , kaki lipat sebab jika korang amalkan kesemua kaki tersebut nescaya masa depan korang pun tak mustahil tercampak di kaki lima . Win kan !!

SUMBER

Auntie Cina Ini Mahu Mengeluarkan Duit Dari ATM Walau Berbaki RM13 Selepas Ditanya, Jawapan Auntie Ini Akan Membuatkan Ramai Sebak…!!

Tadi saya pergi MAYBANK. Beratur belakang sorang Auntie nie. Dari belakang intai dia keluarkn duit. Tengok Ada baki RM13. Dia nak keluarkan RM10 tak boleh sebab “insufficient balance”. Ada orang call dia macam…

gambar sekadar hiasan

Tadi saya pergi MAYBANK. Beratur belakang sorang Auntie nie. Dari belakang intai dia keluarkn duit. Tengok Ada baki RM13. Dia nak keluarkan RM10 tak boleh sebab “insufficient balance”. Ada orang call dia macam minta duit kasi bankin cepat-cepat macam ada kecemasan. Saya perhati dari belakang!

Mukanya dah risau dan dia beratur dekat “deposit Machine”. Saya duk belakang dia dan tanya “Auntie.. Auntie mau kasi itu wang sama siapa? Sama anak belajar ka?” Auntie jawab “tidak.. Mau kasi sama anak kerja dekat pineng tak cukup wang mau makan!”.

Sedih bila renung…auntie yang umur 60-an lebih masih mau pikir lagi kasi anak makan. Dunia macam sudah terbalik, seorang mak kasi makan dia punya anak lagi walaupun anak sudah besar oo…
Saya tanya ” auntie sudah makan?

Takpa auntie simpan ini wang saya belanja auntie makan”. Dia menangis bila saya cakap itu macam. Saya pun sedih rupanya ramai lagi orang susah dari saya.. Saya tak sanggup tengok orang susah sebab saya pernah susah!
.
Borak² dengan auntie then kasi dia saya punye bisnes card. Takpa auntie apa² boleh call saya.. Ada business untuk dikongsikan. Saya pun tak mau senang sorang².
.
“Ok thanks ya adik”. Ok sama2 autie!

RISAU Tak Dapat Keluarkan Baki Duit RM13 Di ATM, Setelah Ditanya Inilah Jawapan Auntie Yang Buat Ramai SEBAK !!! Sedih Mendengarnya…

RISAU Tak Dapat Keluarkan Baki Duit RM13 Di ATM, Setelah Ditanya Inilah Jawapan Auntie Yang Buat Ramai SEBAK !!! Sedih Mendengarnya…

ps: “Ingat wahai anak-anak!
– Ingat, bila anak minta duit dgn mak/ayah, wlwpn mereka takda duit mereka tetap kata ada! Mungkin diorang pinjam dgn jiran sebelah gara2 nk bagi duit kat anak!

– Ingat, Kalau kita tak boleh bagi mereka duit, jangan minta darinya. Cukuplah mereka dah besarkan kita dgn ilmu blh Cari duit sdiri.

– Ingat, mak/Ayah tidak perlukan duit korang sebenarnya. Dia perlukan perhatian balik jenguk dia kat kampung sudah memadai. Kalau busy call pun ok. Sejuk hati diorang dgr khabar. Jgn nk duit Baru sibuk call.

– Ingat, busy memanjang site meeting sana sini, appoinment bisnes siang malam akhirnya duit pun tak pernah cukup. TIBA masa utk korang balik rumah pandang muka mereka.

– Ingat, pandang Muka mereka, rezeki mudah masuk! In sha Allah..

Ya.. Boleh SHARE cerita ini, biar semua org baca cerita sebenar… Kasi anak2 faham keadaan mak/ayah mereka. Jgn susah kn mereka lagi… Mereka dah tua.

KITA HIDUP TIDAK MENGHARAPKAN BALASAN BERUPA HARTA, HANYA DOAKAN SY MURAH REZEKI DAN DIBERI KESIHATAN YG BAIK.

SUMBER

PANAS – Walau Pernah Tidak Di Akui Anak,Ini Respon Anak Saleem Buat Bapanya Yang Sakit Membuat Netizen SEBAK

Keluarga penyanyi kumpulan Iklim A M Salim Abdul Majeed atau lebih dikenali dengan nama Saleem meminta orang ramai, termasuk rakan artis dan media, tidak menyebarkan gambar penyanyi itu yang sedang menerima rawatan di hospital akibat demam panas.

Anak tiri Saleem, yang hanya mahu dikenali sebagai Iera Fakira berkata penularan gambar bapa tirinya itu di media sosial telah menyebabkan keluarga merasa sedih.

“Memang betul ayah saya dimasukkan ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) akibat demam panas yang berterusan tetapi saya minta tolong jangan sebarkan gambar ayah saya dalam keadaan yang sebegitu. Saya mohon doakan yang terbaik untuk kesihatan ayah saya,” katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Beliau berkata ibunya Juriah Bachok amat sedih dengan gambar keadaan ayahnya disebar di alam maya.

Iera berkata keadaan ayah tirinya itu kini lemah akibat demam panas yang berterusan sejak 23 Jun lalu.

“Demam ayah berterusan sejak dua hari sebelum raya dan kami telah bawa ayah untuk mendapatkan rawatan di beberapa buah hospital sebelum ini, hanya semalam ayah dimasukkan di HUKM .

“ Keadaan ayah stabil cuma lemah dan kena sentiasa dipantau. Kami sekeluarga buat keputusan untuk tidak dedahkan dulu mengenai penyakit ayah buat masa ini kerana terdapat beberapa teori daripada doktor,” katanya

Beliau berkata keluarga kini sedang menunggu keputusan pemeriksaan kesihatan penyanyi yang popular dengan lagu ‘Suci Dalam Debu’ itu yang dijangka akan diperoleh hujung minggu ini.

– Bernama